Allergi chock

Hej på er!

De senaste dagarna har jag vandrat runt som i ett töcken. Har nämligen drogats av allergi medicin!
I söndags eftermiddag (efter en super härlig födelsedagshelg som jag berättar om senare) upptäckte jag att jag hade fått några utslag på insidan höger lår. Tänkte inte mer på det men så ännu lite senare börjar utsidan på höger hand svullna upp och klia något fruktansvärt. På kvällen när Joakims föräldrar kom ner för födelsedagsmat var båda mina fötter uppsvullna och alldeles röda. Men men, drack ett gals vin till middagen och somnade gott.

På måndag när jag vaknar är utslagen på låret betydligt större och mycket mer påträngande genom att klia något fruktansvärt. Handen är dock ganska normal på utsidan. Istället har höger pekfinger börjat svullna. Ungefär mitt på dagen är pekfingret dubbelt så brett som vanligt. Det är knappt möjligt att böja fingret för att huden är alldels för liten. Smärta. Under dagen sprider sig konstiga utslag lite överallt på kroppen men byter hela tiden plats. Det som är konstant är det svullna pekfingret på högerhanden, utslagen på insidan höger lår, två äggstora bulor precis över nacken och ett utslag bakom höger öra som kliar något djävulskt. På kvällen börjar jag få panik och ringer sjukvårdsupplysningen. Damen jag pratar med där skrämmer upp mig ännu mer genom att säga att "jag har ingen aning om vad detta kan vara - bäst du kommer in genast! och kör inte själv, du måste ha en chaufför!!"

Med tårar i ögonen får jag sätta mig i bilen och slita Joakim från sin jour som kör mig. Känner mig hela tiden super töntig som åker till akuten för lite utslag och ägg i bakhuvudet. Men har sett för mycket på Grey's anatomy och house och tänker hela tiden på tumörer och cancer. Super löjligt. När jag så kommer till akuten tittar de lite på mig, frågar om det gör ont när de trycker på handen. Säger att det nog beror på att jag haft halsfluss. Ger mig smärtstillande och skickar hem mig med orden "om det blir värre får du söka på vårdcentralen i Gislaved i morgon". Så lite lugnad men inte det minsta bättre åker vi hem igen.

På tisdag morgon har utslagen mer än femdubblats. De är över hela benen, under armarna, bakom båda öronen, lite överallt på armarna, ett stort precis under troskanten - mysigt värre och äggen är större än någonsin i bakhuvudet. Så jag tar en smärtstillande till och ringer vårdcentralen. De kallar in mig på eftermiddagen. Kollar på mig i tre sekunder och säger "Allergi chock!" Får gå till ett nytt rum, lägga mig på en säng, dricka 14 betapred och svälja en tavegyl. Sen ligger jag där i 1 och en halv timme och inget händer. Får ligga på mage eftersom benen gör for ont att ligga på, sitta på eller ens stå på. Sen tröttnar jag och letar upp läkaren och frågar om jag får åka hem nu? Jo, men hämta ett recept på tavegyl och kom tillbaka i morgon så ska vi se om du behöver mer betapred också.

På onsdag morgon kliar det inte riktigt lika mycket, men jag är dödligt trött! Tavegylen tar verkligen på krafterna! Åker in igen för att träffa läkaren. Hon säger att det ser mycket bättre ut, fortsätt äta tavegyl och ta det väldigt lugnt i några dagar. Ska också utföra lite detektivarbete då jag måste ätit något som jag inte tål. Eller så har jag varit svag på grund av halsflussen.  Mitt detektivarbete ledde till att jag inte tänker äta på kebabbaren i ullared mer! Det enda jag ätit nu som jag adlrig ätit förut. Inte värt det igen trots att det var jätte gott ;P

Så idag är jag nästan helt befriad från kliande utslag. Har kvar några på rumpan och det under troskanten, men det kan jag leva med! Men tröttheten håller på att ta slut på mig. Konstant trött. Det har inte varit passande att vara så trött nu när vi har haft en individuell skrivuppgift att göra, en rättsutredning och dessutom förbereda oss inför 75 minuter muntlig förhandling i morgon. Men nu har jag ialf lämnat ifrån mig den individuella skrivuppgiften så jag kan släppa den. r'ttsutredningen skötte linnea och christoffer nästan själva, jag skrev två stycken och kollade fotnoter och källor. väldigt hjälpsamt av mig :( Och idag har vi förberett oss så gott vi kunnat inför i morgon. Jag ska presentera gällande rätt för bolag när det gäller arbetsgivaravgifter och avsättningar till lönefondspar. Sen ska jag köra slutpläderingen avseende det också. Ska bli roligt! Hoppas bara att jag inte somnar! Så därför ska jag hoppa in i duschen, välja kläder och sen somna! Förhoppnigsvis vaknar jag utan utslag på benen så jag kan ha byxor i morgon :)