Nominering

Well, min gamla kursare Anna nominerade mig visst att göra något. Jag har ingen större lust att delta i hela grejen. Men jag tänker länka tillbaka till henne och svara på frågorna för att de passade mig så himla bra! 😊 där hoppar jag dock av och tänker inte nominera några nya eller hitta på frågor. Ver inte vilka som bloggar eller inte och absolut inte om de läser mycket...  Ohgsi.blogspot.se där hittar ni Anna :) (kan inte med det här med länkar från mobilen?) 

Here we go :)
Vilken bok läser du just nu?
Just nu läser jag två böcker. Läser om Fifty shades Of grey (för typ fjärde gången) och De sju vuxensynderna av karl eder (kom i ett bokpaket till Hugo - men till föräldern givetvis) 
När och hur blev du en bokmal?
Föddes förmodligen som bokmal. Älskat böcker sen jag lärde mig läsa. Pappa oc mamma fick alltid be mig släcka lampan för att sovs minst tre gånger per kväll "jag ska bara läsa klart sidan, kapitlet, boken" var mina standardsvar :) 
Ungefär hur många av de böcker du Läser på ett år uppskattar du?
Hmm, de flesta. Är rätt kräsen i mitt urval. 
I vilka sammanhang eller när på dagen läser du helst, varför?
Helst skulle jag läsa dygnet runt. Utom när jag leker och gosar med Hugo såklart! Men nu blir det oftast bara när vi gått och lagt oss för natten. Vill kunna läsa i fred. 
Om du fick hitta på ett helt nytt format för böcker, vad skulle det bli?
Jag gillar formatet med fysiska böcker! Har läst e-böcker men det är inte samma sak! 
Hur hittar du böcker du vill läsa?
Går in i bokhandeln och läser på baksidan på böcker. De som talar till mig får komma med hem. Ibland shoppar jag loss på typ adlibris efter att ha Googlat "bra böcker". Funkar dock inte lika bra för mig! 
Vilka böcker har satt djupast avtryck hos dig?
Måste nästan vara Astrid Lindgrens böcker. Eventuellt alla böcker om "Fem" av Enid Blyton. Fast jag inte läst dem sen jag var liten minns jag handlingen till varenda bok, tom vissa meningar och uttryck. "God natt mr tom" av Michelle Magorian är annars en bok som berört mig enormt. Så barnböcker helt enkelt 😊 
Var är din favoritläsplats?
Var som helst i solen. Eller soffan. Eller sängen. Favoritposition är dock liggande /halvsittande på en bekväm yta. 
Vad betyder din bokhylla/ dina bokhyllor för dig?
Egentligen inget speciellt. Böckerna i dem betyder dock frihet, möjligheter och avkoppling. 
Vad får dig att vilja läsa om en bok?
Att den är bra! Älskar att läsa om böcker. Nästan bättre än att läsa en ny bok.. Hatar när nya böcker närmar sig slutet eftersom man inte vet hur den slutar. Läser man om en bok har man koll! Inga överraskningar (utom i språket, där kan man upptäcka nya saker även om man läst en bok fem gånger!)
Vilken bok längtar du efter att få läsa just nu? 
Skulle vilja läsa böckerna om Peter Rätz.