Gisledagarna

Så var 2015 års gisledagar över. Jag har haft så himla roligt! Men det är att väldigt skönt att de är över också. 

Våra gäster kom ner redan i torsdags och vi började festligheterna med Joakims version av plankstek - så mumsigt! Sen fortsatte vi tjejer festligheterna med en cider och ett besök i bastun :) 

På fredag morgon åkte jag till frisören för en uppfräschning. Lite klipp och en toning för att göra håret redo för solen :) den ska hjälpa solen att göra håret ljusare utan att slita på det för mycket, om jag förstod det hela rätt. Det är en nyans ljusare redan, men fortfarande väldigt mörkt. Som avslutning fick jag en fläta som han rullade upp i nacken 😊 när jag kom gosade jag massor med Hugo eftersom han skulle sova hos farmor och farfar för första gången den kvällen! 

Flätan som jag fick hos frisören var perfekt eftersom första etappen på festligheterna under fredagen var ett besök på höghöjdsbanan vid Isaberg! Treetopadventure- precis lika obehagligt som det låter! Men samtidigt väldigt roligt! Det finns fyra banor med olika svårighetsgrad på olika höjder och en linbana för barn. Jag tog mig igenom bana 1 och 2. Sen var hela jag så darrig att jag gav upp. En hel timme för tidigt egentligen. Men jag var så slut i benen eftersom jag spände mig något enormt pga höjdskräcken så jag var rädd att jag skulle fastna på något hinder i bana 3. Det vore hemskt! Så bana 3 får bli nästa gång 😊 jag sa när jag klättrade upp för första stegen "vad har jag gett mig in på?" Och när jag skulle ut på första hindret "varför gör jag det här?!" Dessa meningar upprepade jag ett antal gånger under tiden och ännu mer bestämt när jag kom ner efter bana 2. Men nu känner jag att det nog var bra för min höjdskräck att göra det här! Bana två var faktiskt inte lika hemsk som bana 1, även om den var sjukt läskig! Så himla många linbanor- två enormt långa. Fruktansvärt att hänga i en liten sele och inte kunna kontrollera farten nämnvärt och åka iväg över högs stup och krocka med träd.. 😂 


Hela nervösa gänget! Alla med höjdskräck av olika grader (utom Joakim som givetvis klarade alla banorna utan problem!) 

Efter att vi alla överlevt klättrandet åkte vi hem och gjorde oss i ordning innan vi åkte in till Gislaved för thaimat och fest. Jag och Joakim bestämde oss dock för att åka hem redan efter maten - var så trött och kände att det vore skönt att få sova en hel natt. Eftersom Hugo var hos farmor och farfar (och sov jättebra från 22-06 med bara två gnäll då han tappat nappen) ville jag passa på att verkligen sova. Joakim gick med på att åka hem eftersom han ändå skulle hem halv 12 senast. Han skulle nämligen bli hämtad redan klockan 7 morgonen efter. 
Körde på mörka ögon - det var länge sen :) 
Så på lördag morgon vaknade jag redan strax före 7 av att Joakim gick hemifrån. Så mycket med den sovmorgonen. Men jag tvingade mig själv att ligga kvar till 9. Sen längtade jag så mycket efter Hugo att jag ringde Joakims föräldrar och bad dem komma med honom 😊 sen gick jag upp och väckte alla på vägen. Inte med mening men ändå 😉 Hugo sov så han kom inte förrän vid kvart i 11 men åh vad söt han var! Sprang ut till bilen för att hämta honom :) 

Efter lunch åkte vi in till Gislaved för att se karnelevalen och kolla in marknaden. Vädret var dock allt annat än trevligt så vi blev inte kvar så länge. Kanske var där i lite över en timme allt som allt. Sen var det dags att köra ut Hugo till hans farmor och farfar igen. Eftersom det funkat så bra kvällen innan så fick han åka dit en gång till bestämde jag :) (slog sitt sömnrekord i natt 1830-0645!!!) 

När vi var hemma igen lagade jag tacogratäng och sen fixade vi oss och spelade med andra ord :) jag och Thomas spöade Sandra och Vickan med ett ord första vändan :) som vi vann på ett ord som de inte hann förklara/förstå varandra! Jämnt eller vad. Andra gången vann vi dock med större marginal ;) vid 22 åkte vi in till Gislaved och dansade tills det stängde! 

Försökte mig på att locka håret med plattång- gick sådär ;) 

Höll på att frysa ihjäl efteråt, jag och Thomas smet ut lite tidigare för att köpa mat och hann bli rejält kalla innan vår skjuts kom. Så när vi kom hem duschade jag riktigt varmt i typ 20 minuter innan jag slutade huttra! Men när jag vaknade i morse låg jag liksom inne i vårt dubbeltäcke, hade täcke under mig, över mig och på båda sidorna :) så måste varit kall även i sömnen! 

Vid halv 2 kom ÄNTLIGEN båda mina killar hem! Lycka! 😊 och som morsdags present fick jag välja vilka blommor jag ville ha från ICAs enorma utbud :) trodde inte Hugo skulle veta vad det var men Joakim sa att det var Hugo som bestämt att mamma skulle få välja blomma själv! 
Så fina :)