Vårt ”nya” kök

Efter fem år av trä, trä, trä fick vi nog och kom överens om att göra om i köket i väntan på miljonvinsten som ska göra att vi kan flytta köket dit vi vill ha det och göra om på riktigt 😅 Vi enades om vitt tak, ny tapet och grå luckor med svarta handtag. 

Såhär såg det ut innan vi började göra om. Marmorplasten är det enda vi tillfört köket, utöver vispar och blommor, annars ser det ut som när det sattes in i mitten på 80-talet. Då var träet betydligt ljusare (under listerna var taket mer björk-aktigt i färgen). 
(null)
(null)
(null) 
Jag började med att måla om taket. Bara att få det vitt gjorde en enorm skillnad! Det blev så mycket ljusare - och högre i tak! 
(null)
När taket var målat två gånger började jag med att grunda alla skåp och lister. 
(null) 
Sen målade jag taket en tredje gång, alla tre gångerna med grundfärg. Vi har en helt enorm hink med färg i garaget nu! Det är massor med färg kvar trots att jag använde den till hallen också, tre omgångar, och till att grunda alla skåpsluckor och garderobsdörrarna. Använt kanske hälften. 

När taket var helt klart var det dags för skåpen att bli grå. Luckorna slipade och målade jag ute i garaget. Det var ett evighetsjobb! Först tvätta alla (19 luckor och tio lådor!), sen slipa dem lite lätt, spackla lite, slipa igen, måla med grundfärg och en omgång grå färg på insidan, måla med grundfärg och sen med grå färg i två omgångar på utsidan. Vi kan säga som så att bilarna fick stå utanför garaget i ca en månad 😂 Men det var värt det! Titta på resultatet.
Joakim har byggt den fina taklampan - exakt likadan som den över köksbordet, för så ville jag ha det 😍

(null)
Hyllan är även den byggd av Joakim. Den är lite större än den som satt där innan för att passa bättre med kaklet 😊
(null)
Vi har höjt skåpet över kylen för att kunna byta ut den vi har nu till en fullstor kyl. Den här lilla blir full när vi köpt ett paket ägg och fyra liter mjölk ungefär 😂 Därför har jag målat vitt bakom kylen. Det var ju såklart inte målat där innan och det såg hemskt ut 😅
Detaljer 😍
(null)

Jag är SÅ nöjd med resultatet! Köket känns större. Fast vi var sex vuxna här på jul så kunde alla gå runt och ta mat samtidigt och det kändes inte lika trångt som förut. Jag bet ju att det är lika litet som innan men känslan gör ändå rätt mycket 😊 Plus att det är vårt. Vi har gjort det mer till vårt. Precis som med badrummet uppe. Huset blir mer och mer mitt och Joakims. 

Känns lite extra härligt att vi gjort allt själva också. Ett riktigt vi projekt. Jag har målat och Joakim har tapetserat och skruvat 😊 Elen tog vi dock hjälp med. Vi bytte alla uttag och satte upp ledbelysning bakom "sargen" under skåpen. Både den belysningen och taklampan kan nu dimras om man av någon anledning skulle vilja ha mysbelysning i köket 😃 

Nästa projekt är hallen. Men det får vänta. Troligtvis länge. Joakim är rätt trött på måleri.. och utgifter 😅 dessutom orkar jag inte ens tänka på att renovera, även om det är lite som terapi. Huvudvärken är tillbaka verkar det som. Mer om det en annan gång! Skulle bara lägga in bilderna så jag kan publicera inlägget som legat färdigt sen före jul 🙈 

Jag älskar vårt "nya" kök och vi åstadkom en rejäl förändring med bara lite färg och tapet 😍 Eller vad säger ni, vilket kök föredrar ni? 
(null)